Menu

De leesclub van alles, Review


Robert Visscher schreef de recensie: “De architectuur van het afscheid”

Twee architecten onderzochten 26 crematoria in Europa en schreven er een verrassend veelzijdig boek over. Ze nemen de lezer mee langs gebouwen die op een bruidstaart lijken en onder de grond zitten verstopt.

Het is het gebouw van het laatste afscheid: het crematorium. Een plek van verdriet en misschien ook wel om het leven nog een keer te vieren ter ere van de overledene. Hoe geef je als architect zo’n gebouw vorm? Daar gingen Kim Verhoeven en Vincent Valentijn naar op zoek. Ze reisden kriskras door Europa langs crematoria in onder meer Frankrijk, Zwitserland, Scandinavië en Tsjechië en schreven er het boek Goodbye Architecture over.

lees de rest van de review hier.

No comments

Leave a comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.